19 фев
2013
     

Операционната система Tizen 2.0 бе представена на разработчиците

Intel и Samsung подкрепят операционната система, която да бъде потенциален конкурент на Android на някои пазари


1176 прочитания, 0 коментара

Tizen, проектът с отворен код, подкрепен от Intel и Samsung Electronics, е предоставил на софтуерни разработчици и производители на устройства пакет за софтуерен развой и сорс код за нова версия на операционната система.

Версията Tizen 2.0 включва много нови функции и подобрения спрямо Tizen 1.0, публикуван през април, и спрямо алфа версия Tizen 2.0, обявена през септември м.г., включително HTML5 програмни интерфейси API и нова рамка, заявиха от групата за техническо развитие на проекта.

Tizen е подкрепян от редица мобилни оператори, производители на устройства и производители на чипове. Той е насочен към устройства като смартфони, таблети, автомобилни системи за развлечение и умни телевизори.

Вече се появиха съобщения, че Samsung планира серия телефони, изградени върху операционната система Tizen, като по този начин се стреми да намали зависимостта си от Android, след като Google придоби конкурентния производител на телефони Motorola Mobility.


продължава в: Computerworld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Операционната система Tizen 2.0 бе представена на разработчиците"    

Избрани книги


Полезни страници

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят
  Приключи проект за повишаване на конкурентоспособността на

  Приключи проект за повишаване на конкурентоспособността на "Български Телеком и Телевизия" АД

  Оперативна програма „Конкурентоспособност“ осигурява финансиране за различните дейности в границите 65% - 85% от общите разходи по проекта

  НАМЕРЕТЕ НИ В...