20 фев
2013
     

Три български отбора ще се състезават в еко-маратона на Shell тази година

Новаторските идеи за икономия на гориво отново ще тръгнат по улиците на Ротердам, а за първи път тази година със свои проекти за еко-возила ще се представят и български ученици, които ще се включат в Shell Eco-marathon Европа наред със студентите.


795 прочитания, 0 коментара

Да изминеш разстоянието от Москва до Ротердам с един литър гориво сигурно бързо става мечта на собствениците на бързи спортни автомобили и огромни джипове, но за българските студенти и ученици тя изглежда съвсем постижима. През тази година младите ентусиасти отново ще докажат, че България е достоен конкурент във финалите на 29-тото издание на Shell Eco-marathon Европа – ежегодно състезание, организирано от Shell, в което студенти и ученици се стремят да изминат най-дълго разстояние с най-малко количество енергия с конструираните от тях автомобили. Тази година идеите си за енергийно ефективни автомобили ще представят 3 български отбора – Технически университет-София, Технически университет–Варна и Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Вапцаров" – гр. Чепеларе.
 

За първи път в Shell Eco-marathon ще участва и ученически отбор от нашата страна. Новият участник е Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Вапцаров" в Чепеларе. За своя дебют в състезанието те са избрали да разработят автомобил в категорията „прототипи", който ще бъде задвижван от зареждаща се в електрическата мрежа батерия (plug-in) и соларен панел.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Три български отбора ще се състезават в еко-маратона на Shell тази година"    

Избрани книги


Полезни страници

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят
  Безхартиеният офис на четвърт финали – ...а после накъде?

  Безхартиеният офис на четвърт финали – ...а после накъде?

  Новата посока, в която вървят всички развиващи се организации, е към автоматизиране на процесите и въвеждне на цялостен електронен документооборот

  НАМЕРЕТЕ НИ В...