20 фев
2013
     

Три български отбора ще се състезават в еко-маратона на Shell тази година

Новаторските идеи за икономия на гориво отново ще тръгнат по улиците на Ротердам, а за първи път тази година със свои проекти за еко-возила ще се представят и български ученици, които ще се включат в Shell Eco-marathon Европа наред със студентите.


875 прочитания, 0 коментара

Да изминеш разстоянието от Москва до Ротердам с един литър гориво сигурно бързо става мечта на собствениците на бързи спортни автомобили и огромни джипове, но за българските студенти и ученици тя изглежда съвсем постижима. През тази година младите ентусиасти отново ще докажат, че България е достоен конкурент във финалите на 29-тото издание на Shell Eco-marathon Европа – ежегодно състезание, организирано от Shell, в което студенти и ученици се стремят да изминат най-дълго разстояние с най-малко количество енергия с конструираните от тях автомобили. Тази година идеите си за енергийно ефективни автомобили ще представят 3 български отбора – Технически университет-София, Технически университет–Варна и Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Вапцаров" – гр. Чепеларе.
 

За първи път в Shell Eco-marathon ще участва и ученически отбор от нашата страна. Новият участник е Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Вапцаров" в Чепеларе. За своя дебют в състезанието те са избрали да разработят автомобил в категорията „прототипи", който ще бъде задвижван от зареждаща се в електрическата мрежа батерия (plug-in) и соларен панел.


продължава в: PCWorld.bg

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Три български отбора ще се състезават в еко-маратона на Shell тази година"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел