20 фев
2013
     

У»нтернетът на всичкоФ ще отвори възможност за 14,4 трилиона долара

—поред Cisco, 50 милиарда от заобикал€щите ни предмети ще бъдат свързани със световната мрежа до 2020г.


861 прочитани€, 0 коментара

“»нтернетът на всичко” ще отвори възможност за 14,4 трилиона долара Ѕързо наближаващи€т св€т, в който предмети от хладилници до роботи ще  говор€т с хората и с други машини, ще създаде огромна бизнес възможност на стойност 14,4 трилиона долара през следващите 10 години, се казва в нов доклад на технологичната компани€ Cisco.

“The Internet of Everything” – фраза, измислена от Cisco – ще завладее много индустрии и ще даде възможност за къстамизирано онлайн образование, умни фабрики и енергийни мрежи, см€тат от телекомуникационната компани€. ѕрез следващите 10 години свързването на нови предмети и хора към »нтернет ще донесе 14,4 трилиона долара, изразени в приходи и спест€вани€ на разходи, прогнозират от Cisco.

Ќад 99% от физическите предмети в момента не са свързани към »нтернет, но според Cisco 50 милиарда от т€х ще станат част от световната мрежа през 2020г. Ќовите предмети и хора, които се включват в »нтернет, създават нови ниши за бизнес инвестиции, см€та маркетинг директорът на компани€та Ѕлеър  ристи.

јко бизнесът не приеме тази тенденци€, ще изостане. —поред  ристи, “The Internet of Everything” представл€ва следващата стъпка на еволюци€та на »нтернет.

»зводите от доклада и финансовите изчислени€ са резултат от проучвани€ в н€колко индустрии, сред които: умни сгради, умно фермерство, инвестиране, физическа и »“ сигурност, свързвани плащани€, свързани игри и забавлени€.


продължава в: CIO.bg

 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  

 ќћ≈Ќ“ј–»

“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"У»нтернетът на всичкоФ ще отвори възможност за 14,4 трилиона долара"    

»збрани книги


ѕолезни страници

    ЅёЋ≈“»Ќ»

    ‘ирмите представ€т
     онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

     онференци€та iMinds премина под мотото Дƒигитално проучване, което има значениеУ

    Ќационални€т офис за технологичен трансфер в сферата на » “ към Ѕј»“ взе участие в десетото издание на конференци€та, което се проведе през октомври в Ѕрюксел