23 фев
2013
     

Поредната жертва на хакери – Microsoft

Неизвестен брои компютри на Microsoft са били засегнати от малуер, но компанията твърди, че няма опасност за потребителите


1332 прочитания, 0 коментара

Компаниите, производители на защитни софтуери, сигурно се усмихват широко на събитията от последните седмици в технологичния свят. След като малко по-рано през месеца социалните мрежи, редица компании от технологичния сектор, че дори и семейство Буш станаха жертви на хакерски атаки, то днес официално и Microsoft може да бъде причислен към този списък.

Според информация от самата компания Mac компютри са били инфектирани с нов вид малуер, но Microsoft побърза да успокои потребителите, че информацията им е  останала в безопасност и няма от какво да се притесняват милионите Mac потребители в цял свят.

Атаката над Microsoft е само част от множеството нападения, които бяха осъществени в последно време. Според данни на McAfee само за последното тримесечие на изминалата годината са били създадени със 72% повече троянски коне, които да опитват да крадат пароли от потребителите.

Миналата седмица от подобни действия се оплакаха и Apple, които заявиха, че неидентифициран брой Mac компютри са били засегнати от хакерска атака, но „липсват данни да е изтекла потребителска информация в следствие на атаката.” Малуерът в конкретния случай е бил прикрит в сайт, свързан с потребителите на iPhone. Facebook, twitter и редица домашни компютри също подадоха оплакване, че са потърпевши на хакерска атака.

Коя ли ще е следващата жертва на умелите онлайн престъпници?


КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Поредната жертва на хакери – Microsoft"    

Избрани книги


Полезни страници

    БЮЛЕТИНИ

    Фирмите представят
    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

    Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел