24 фев
2013
     

Рекламната война между LG и Apple (видео)

Рекламата на новия LG Optimus G Pro на пръв поглед изглежда като отдаване на почит към Apple, докато не се разкрива коренно различна развръзка във финала


1347 прочитания, 0 коментара

Стане ли въпрос за смартфон индустрията, то трудно ще видите обективно мнение. Да не говорим за обективна реклама… Всеки гледа да демонстрира превъзходствата на своята стока над останалите и това е нормално.

Примерите са безкрайно много, но конкретно един от последната седмица ме накара да искам да споделя и с вас невероятно изобретателното творчество на авторите на реклами. Става въпрос за новата реклама на LG Optimus G Pro, която ако случайният потребител не изгледа докрай би изглеждала като отдаване на почит от страна на LG към Apple.

Истината, която се разкрива с финала на рекламата обаче, е съвсем друга.

Изглежда в този сектор на технологичния свят заяжданията между компаниите никога няма да приключат, което може да донесе само позитивни емоции за нас – феновете и потребители. С всяка следващата реклама компаниите стават все по-изобретателни, оригинални и забавни.

Новата реклама на LG насочва вниманието към прословутата реклама на iPhone 5, в която на преден план изпъкват снимачните способности на новото устройство. Apple умело показаха панорамните способности на новия си смартфон що се отнася до снимки и безспорно предизвикаха интереса на аудиторията. Във въпросната реклама на „отхапаната ябълка” е демонстрирано как човек може да направи изключително добра панорамна снимка. Рекламният клип показва голяма група деца, подредени за снимка, а използващият iPhone опитва да ги снима всички в една незабравима снимка. И успява.

От LG обаче имат отговор на това. Разигравайки сценария от рекламата на конкурентите си, те създават своя реклама, която обаче се отличава с финал, който сякаш трябва да казва: „Не, не… iPhone 5 е просто ограничено парче метал. Ето доказателство.”

Пред погледа на гледащия се разкриват невероятните способности на LG Optimus G Pro да заснема далеч по-големи и качествени снимки от своите противници (или поне рекламата кара случайния гледащ да повярва в това). Снимката на LG не само успява да улови всички деца, но и заснема околната стая в най-пълни детайли.

Всичко това е възможно благодарение на разработката на Google - Photo Sphere и изглежда като наистина добър начин да убиеш времето си. От Apple обаче все пак трябва да останат доволни от факта, че телефонът им продължава да е критерии за качество и е смартфонът, с когото всички сравняват новите си устройства.

Без повече приказки и увъртания ви предоставяме възможността сами да се насладите на шедьовъра на рекламния отдел на LG, както и на невероятната реклама на Apple, от която тръгна цялата тази рекламна битка:

Apple

LG

Любослав Лозанов

КОМЕНТАРИ ОТ  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Рекламната война между LG и Apple (видео)"    

Избрани книги


Полезни страници

  WebinaR

  Организатор: БАИТ, в рамките на проекта „e-Skills for Jobs 2014”

  2 октомври, четвъртък, 10:30 ч.

  • Съществува ли необходимост от промяна в българските учебни програми
  • •  Визията на Държавата за използването на ИКТ в обучителния процес
  • •  Ролята на учебните програми за създаване на подготвени и конкурентни млади кадри
  Регистрирай се сега! Виж повече
   

  БЮЛЕТИНИ

  Фирмите представят
  Предстоящо
  SAP Forum 2014 чертае пътя към иновация чрез опростяване на бизнес процесите

  SAP Forum 2014 чертае пътя към иновация чрез опростяване на бизнес процесите

  Облачните технологии, Big Data и предприемачеството са основни теми в програмата тази година

  НАМЕРЕТЕ НИ В...